Naše web mjesto koristi kolačiće za poboljšanje i prilagodbu vašeg iskustva. Korištenjem web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Molimo kliknite na gumb da provjerite naša pravila privatnosti.

Ručna limfna drenaža

Limfna  drenaža  je posebna tehnika  kojom  se vrši eliminacija  viška  ekstracelularne  tekučine  i   štetnih metaboličkih  produkata  koji se u njoj nalaze. Od  manualne  masaže se razlikuje  prema masažnim  zahvatima  i mehanizmu  djelovanja. Limfna  drenaža  je jedna  veoma  efikasna  tehnika  za detoksikaciju  organizma  i regeneraciju  tkiva.  Ručnom  limfnom  drenažom  specifičnim  pokretima ruku koji se ritmično   ponavljaju   ravnomjerno  povećavajući  i  smanjujući   pritisak   povećava   se protočna sposobnost  limfnih kanala.  Intezitet  pritiska je veoma  bitan.  Treba  da bude toliki  da  djeluje  na kožno  i potkožno  tkivo,  a na mišiće skoro  nikako.  Ako je  pritisak prejak limfa prolazi kroz zidove limfnih kanala i protok se onemogućava, tj. otok se povećava.

Limfna drenaža preporučena je kod stanja kao što su:

-otoci

-detoksikacija  organizma

-regeneraciia  tkiva, opekotine,  ožiljci

-redukcija celulita

-smanjenje  bora detoksikacijom  facijalnog  živca

-stimulacija  imunog sistema

-duboka  relaksacija  i oslobađanje  od posljedica  stresa

-umor

-sportske povrede

-proširene  vene

-glavobolja

-akne

-rastegnuta koža poslje poroda

DOZIRANJE RUČNE LIMFNE DRENAŽE

Preventivna drenaža cjelog tijela traje od 60 do 90 minuta. Ukoliko se radi parcijalna masaža ona se radi u trajanju od 30 do 45 minuta. U svakom slučaju savjetujemo da prvi tretman bude kraći, kako bi ispitali reaktivnost klijenta.

Preventivnu masažu možete raditi više dana za redom, bez pauza između serija.

EFEKTI LIMFNE DRENAŽE

Nakon tretmana limfne drenaže tijelo se osjeća lakše, kao da je izgubilo „utege“, a otoci i bolovi nestaju. Usljed stimulacije mikrocirkulacije na nivou kapilara, povećavamo protok limfe, pa dolazi i do povećanja potreba za mokrenjem, tako da se nerjetko dešava da kratkotrajno pravimo pauzu i tokom samog tretmana kako bi klijent mokrio i tokom tretmana.

Samo neki od rezultata koji se postižu limfnom drenažom:

-Efikasna detoksikacija organizma

-Poboljšanje venske cirkulacije (posebno kod problema proširenih vena i kapilara)

-Prevencija i ublažavanje otoka

-Otklanjanje problema „teških“ nogu

-Otklanjanje i prevencija nastanka celulita

-Poboljšanje ukupnog imunoloskog stanja organizma